+32 (0)3 843 35 00   Offerteaanvraag

Technische fiche

Attest isolatiewaarde

isolatiewaarde

CE-Attest

ce attest

 

ce attest

Voor al onze poorten gelden volgende kenmerken:

A. Algemeen

De poort is van het sectionale type, bestaande uit horizontale secties die verticaal naar omhoog schuiven en zodoende de gehele dagopening vrijmaken.

B. Constructie

De poortsecties bestaan uit een 40mm isolerende 100% CFK-vrije polyurethaankern van minimaal 50 kg/m³, verwerkt in een dubbelwandige sandwichconstructie om zo een ondeelbaar geheel te vormen.

De buitenbeplating bestaat uit een staalplaat van de gerenommeerde metaalreus ArcelorMittal.
De standaard oppervlaktebehandeling (coil-coating) gebeurt bij ArcelorMittal als volgt om aan een 10 jarige garantieperiode te kunnen voldoen:
De staalcoil loopt via een slingerbuffer achtereenvolgens door een “chem coater”, door een “primer coater”, door een oven, door de “finish coater” , terug door een oven en via een slingerbuffer wordt het staal terug opgerold tot een coil. Na het ganse proces en de moffelprocedure doorlopen te hebben wordt een minimale beschermlaagdikte tussen 45 en 67 micron gegarandeerd.
Bij niet standaardkleuren wordt nog een extra laklaag aangebracht door middel van spuitwerk met natlak, gecombineerd met een uithardingsproces in de droogoven.

De binnenbeplating is tevens uitgevoerd in een stalen plaat van 0,5mm dikte, standaard voorzien van een witte coating. Teneinde een goede hechting tussen het polyurethaan en de beplating te bekomen, wordt de binnenzijde voorzien van een speciale hechtprimer. De aluminium afwerkprofielen van het bodem- en toppaneel t.b.v. de bevestiging van de bodem- en toprubber worden mee gekleurd in de gevraagde poortkleur.

De secties hebben een isolatie-coëfficient waarvan de waarde niet hoger is dan K = 0,4. Iedere sectie is voorzien van een inwendige staalversterking om een perfecte vasthechting van de scharnieren te garanderen.

De panelen zijn standaard uitgevoerd in 2 hoogtes: 500mm en 610mm. Door het bodem- en/of toppaneel aangepast te fabriceren (tot op 5mm nauwkeurig) kan ieder poortblad op maat gemaakt worden, in de hoogte en de breedte. Zowel de bodem- als de topsectie zullen van een speciaal ontworpen flexibele rubber voorzien worden om een optimale afdichting te bekomen.

Aan de buitenzijde van de poort, en dit over de gehele hoogte, wordt een PVC flexibele lip aangebracht zodat zijdelings geen tochtnaad of wrijving kan voorkomen.

C. Balancering

Bij iedere beweging van de poort moet deze perfect in balans blijven. Deze balancering wordt door torsieveren bekomen. De torsieveren zijn constructief zodanig opgevat dat minimum 30.000 bewegingen gegarandeerd zijn.

De balanceeras is gemonteerd op minimum 2 kogelgelagerde steunpunten. Aan de uiteinden worden de kabeltrommels gemonteerd waar de soepele meerdradige kabel oprolt.

De kabel heeft een minimum breuksterkte van 6 maal het gewicht van de poort.

D. Beslag en toebehoren

De geleidingsrails van gegalvaniseerd staal worden door middel van bouten vastgezet tegen de dagkanten en dit op minimum 45mm van de dagopening.

De beweging van de poort gebeurt via kogelgelagerde nylon looprollen op stalen assen welke in horizontale richting vrij heen en weer kunnen bewegen in de
nastelbare rolhouders. De rolhouders alsook de scharnieren zijn vervaardigd uit volledig gegalvaniseerd staal.

Een functioneel handvat in kunststof zal binnen en buiten in de bodemsectie voorzien zijn bij handbediende poorten. Bij elektrisch bediende poorten wordt geen handvat of (overbodig) supplementair slot voorzien uit esthetisch standpunt.

E. Veiligheid

Uiteraard voldoen de poorten volledig aan alle nieuwe EU-normen.
Zo voorziet Matrix Doors oa. standaard:
• vingerklembeveiliging
• veerbreukbeveiliging
• kabelbreukbeveiliging
• onderloopbeveiliging

F. Geluidsisolatie

De poort heeft volgende geluidsisolatie : R = 24dB

G. Thermische isolatie

De poort heeft volgende thermische isolatie: U = 1.4 W/m²K (wijkt af in functie van de afmetingen van de garagepoort)