Uw trouwe partner in sectionaalpoorten in hartje Kontich

Eigenschappen modellen

A. Algemeen 

De poort is van het sectionale type, bestaande uit horizontale secties die verticaal naar omhoog schuiven en zodoende de gehele dagopening vrijmaken.


B. Constructie

De secties bestaan uit een 42mm isolerende 100% CFK-vrije polyurethaankern van minimaal 50 kg/m³, verwerkt in een dubbelwandige sandwichconstructie om zo een ondeelbaar geheel te vormen. 

De buitenbeplating is uitgevoerd in een gegalvaniseerde plaat, voorzien van een kleurcoating bestaande uit een primer van 5 micron en een laklaag van 30 micron dik. Als kleur kan gekozen worden uit alle RAL-kleuren.

De binnenbeplating is tevens uitgevoerd in een stalen plaat van 0,5mm dikte, standaard voorzien van een witte coating. Teneinde een goede hechting tussen het polyurethaan en de beplating te bekomen, wordt de binnenzijde voorzien van een speciale hechtprimer. De aluminium afwerkprofielen van het bodem- en toppaneel t.b.v. de bevestiging van het bodem- en toprubber worden mee gekleurd in de gevraagde poortkleur. 

De secties hebben een isolatie-coëfficient waarvan de waarde niet hoger is dan K = 0,4 w/m. Iedere sectie is voorzien van een inwendige staalversterking om een perfecte vasthechting van de scharnieren te garanderen.

De panelen zijn standaard uitgevoerd in 3 hoogtes: 500mm, 555mm en 610mm. Door het bodem- en/of toppaneel aangepast te fabriceren (tot op 5mm nauwkeurig) kan ieder poortblad volledig op maat gemaakt worden, in de hoogte en de breedte. Zowel de bodem- als de topsectie zullen van een speciaal ontworpen flexibele rubber voorzien worden om een optimale afdichting te bekomen. 

Langs de zijkanten en bovenaan wordt een PVC flexibele lip aangebracht zodat geen tochtnaad of wrijving kan voorkomen. Deze lip wordt bevestigd door middel van een hiervoor speciaal ontworpen gegalvaniseerd verankeringsprofiel.


C. Balancering 

Bij iedere beweging van de poort moet deze perfect in balans blijven. Deze balancering wordt door torsieveren bekomen. De torsieveren zijn constructief zodanig opgevat dat minimum 30.000 bewegingen gegarandeerd zijn.

De balanceeras is gemonteerd op minimum 2 kogelgelagerde steunpunten. Aan de uiteinden worden de kabeltrommels gemonteerd waar de soepele meerdradige kabel oprolt. 

De kabel heeft een minimum breuksterkte van 6 maal het gewicht van de poort.

D. Beslag en toebehoren 

De geleidingsrails van gegalvaniseerd staal worden door middel van bouten vastgezet tegen de dagkanten en dit op minimum 45mm van de dagopening.

De beweging van de poort gebeurt via kogelgelagerde nylon looprollen op stalen assen welke in horizontale richting vrij heen en weer kunnen bewegen in de nastelbare rolhouders. De rolhouders alsook de scharnieren zijn vervaardigd uit volledig gegalvaniseerd staal. 

Een functioneel handvat in kunststof zal binnen en buiten in de bodemsectie voorzien zijn bij handbediende poorten. Bij elektrisch bediende poorten wordt geen handvat of (overbodig) supplementair slot voorzien uit esthetisch standpunt. Aan de binnenzijde wordt dan wel een noodhandgreep voorzien.

Voor de afsluiting van de deur wordt gebruik gemaakt van een zware grendelafsluiting aan de binnenzijde van de poort. Dit geldt echter niet als de poort electrisch bediend wordt.


E. Toro motor

Voor de automatisering maken we gebruik van onze zelfontwikkelde Toro motor met een kracht van 1000 Newton !